Przepisy i porady kulinarne
-
ARTYKUŁ
Gotuję kurczaka i wrzucam do sałatki. Gyros i Cezar w połowie nie są tak pyszne
-
ARTYKUŁ
Zielone, kremowe i pachnie jak w restauracji. Danie tak dobre, że będzie śnić ci się po nocach
-
ARTYKUŁ
Wszyscy dodają jabłko, ja dwa inne dodatki. Kaszanka z patelni smakuje jak marzenie
-
ARTYKUŁ
Miało być puszyste, a wyszedł smętny sucharek? To najczęstszy błąd podczas robienia ciasta
-
ARTYKUŁ
Nie gotuję już szparagów. Wpycham do słoików, a po kilku dniach mam pyszną przekąskę
-
ARTYKUŁ
Posiekałam i zalałam wodą. Tak robię najlepszy nawóz, po którym warzywa rosną jak szalone
-
ARTYKUŁ
Lepszy niż czosnkowy i majonez. Jak zrobić sos ranczerski? Baza może zaskoczyć
-
ARTYKUŁ
Jak zrobić leczo? Polacy zawsze robią źle jedną rzecz. Węgier złapałby się za głowę
-
ARTYKUŁ
Kebab Podolskiego w Polsce otwarty. Ludzie stali w kolejce nawet 8 godzin
-
ARTYKUŁ
Przepis z babcinej kuchni. Co zrobić z ugotowanych ziemniaków? Wrzuć 3 dodatki i usmaż kotlety
-
ARTYKUŁ
Dopiero maj, a grzyby już wysypują się z koszyka. Zajrzyj pod brzozę, a znajdziesz skarb
-
ARTYKUŁ
Tego przepisu na zupę pomidorową nie znasz. Zrób ją po włosku i patrz, jak bliskim cieknie ślinka
-
ARTYKUŁ
Wygląda jak kiełbasa, ale nią nie jest. To podlaski specjał. Wychodzi palce lizać
-
ARTYKUŁ
Polacy kupują zagraniczne, a mają podobne pod nosem. "Kapary" zrobisz z owoców tego drzewa
-
ARTYKUŁ
Posiekaj, upchnij w słoiki i zalej. Botwinka na zimę będzie idealna dzięki proporcjom
-
ARTYKUŁ
Czerstwy chleb do śmieci? Ani mi się śni. Sąsiedzi zaglądają zza płotu i pytają, czym podlewam
-
ARTYKUŁ
Dodaj do młodej kapusty, a ulżysz jelitom. Wzdęcia się nie pojawią
-
ARTYKUŁ
Domowy smalec, ale z twistem. Takiego nie znajdziesz w sklepie ani na wiejskim weselu
-
ARTYKUŁ
Po ten krupnik zawsze ustawia się kolejka. Sekret jego smaku tkwi w... triku z patelnią
-
ARTYKUŁ
Te owoce są naładowane potasem. Mogą pomóc obniżyć ciśnienie
-
PRZEPIS
- 5,0
- średni
- powyżej godziny
Strawberry trifle
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Śniadaniowa jaglanka z kurkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Szparagi po koreańsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Tapioka z sosem rabarbarowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Ryż, dynia, ziemniaki i wędzona śliwka z ogniska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rumuńska zupa na zakwasie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Roladki z bakłażana ze spaghetti
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka z syropem klonowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka po bretońsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
-
PRZEPIS
- 3,0
- łatwy
- do 30 minut
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Podsmażane na szybko ziemniaki, dobre zawsze i wszędzie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Plińce z pomoćką, czyli placki z sosem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Zupa śliwkowa
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Zupa ziemniaczana z bryndzą
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Żółta musztarda amerykańska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Żółta pasta curry