Przepisy i porady kulinarne
-
ARTYKUŁ
Lemoniada po polsku, czyli najlepszy letni napój. Weź rabarbar i trzy dodatki
-
ARTYKUŁ
Fasolka szparagowa nie musi topić się w bułce tartej. Zrób ją po włosku, jest palce lizać
-
ARTYKUŁ
Jadłam na weselu u znajomej, ale czegoś mi brakowało. Dodałam tę przyprawę i bingo. To było to
-
ARTYKUŁ
Aromatyczne placuszki czosnkowe. Tak pyszne, że zapomnisz o naleśnikach i pankejkach
-
ARTYKUŁ
Do dżemu z truskawek dodaję kilka słodkich kulek. Lepszego nie robi nawet babcia
-
ARTYKUŁ
Słowacy jedzą z mięsem lub powidłami. W Polsce nikt nie nazywałby tego naleśnikiem
-
ARTYKUŁ
Domowa szarpana wieprzowina. W knajpach tak dobrej nie podają. To przez nietypową przyprawę
-
ARTYKUŁ
Zapomnisz o kiszonej kapuście i ogórkach. Włóż do słoika i wyjmij zimą. Organizm podziękuje
-
ARTYKUŁ
Ludzie nie kupują i dobrze, więcej dla mnie. Z tych podrobów robię mistrzowską potrawkę
-
ARTYKUŁ
Na zwykłą pizzę już nie spojrzysz. Ta jest lepsza i bardziej chrupiąca
-
ARTYKUŁ
Zanurzyłam jajka, zamknęłam słoik i czekałam. Efekt? Jakby wyszły z azjatyckiej restauracji
-
ARTYKUŁ
Do pulpetów dodaję odrobinę tego płynu. Są miękkie i puszyste jak jeszcze nigdy
-
ARTYKUŁ
Auchan wycofuje mleko. Nie nadaje się do picia. Wyrzuć albo oddaj do sklepu
-
ARTYKUŁ
Popularne smarowidło wzięte pod lupę. Ma śladowe ilości mięsa. "Zacznijmy jeść psią karmę"
-
ARTYKUŁ
Zupa ziemniaczana wieje nudą? Zrób ją po francusku, a nie nadążysz z dokładkami
-
ARTYKUŁ
Przepis na pankejki. Amerykańskie są dobre, ale te po polsku wywalają z kapci
-
ARTYKUŁ
Jak mrozić rabarbar? To dziecinnie proste. Po kilku miesiącach będzie smakował jak świeży
-
ARTYKUŁ
Truskawki szybko się psują? Pewnie popełniasz błąd z płukaniem. Wystarczy zmienić kolejność
-
ARTYKUŁ
Najlepsza sałatka na ciepłe dni. Daje niezłego kopa i smakuje jak z restauracji
-
ARTYKUŁ
Przygotowałam raz. Słodka Patrycja posmakowała tak bardzo, że teraz robię ją co spotkanie
-
PRZEPIS
- 5,0
- średni
- powyżej godziny
Strawberry trifle
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Śniadaniowa jaglanka z kurkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Szparagi po koreańsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Tapioka z sosem rabarbarowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Ryż, dynia, ziemniaki i wędzona śliwka z ogniska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rumuńska zupa na zakwasie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Roladki z bakłażana ze spaghetti
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka z syropem klonowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka po bretońsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
-
PRZEPIS
- 3,0
- łatwy
- do 30 minut
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Podsmażane na szybko ziemniaki, dobre zawsze i wszędzie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Plińce z pomoćką, czyli placki z sosem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Zupa śliwkowa
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Zupa ziemniaczana z bryndzą
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Żółta musztarda amerykańska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Żółta pasta curry