Przepisy i porady kulinarne
-
ARTYKUŁ
Hit stołówek z PRL-u. Jak zrobić bryzol? Mięso to podstawa, ale ważne jest towarzystwo
-
ARTYKUŁ
Jajka jak chmurka? Też nie wierzyłam. Zrobiłam raz i przepadłam. Już nie jem jajecznicy
-
ARTYKUŁ
Jak podkręcić zupę ogórkową? Zrezygnuj ze śmietany i ziemniaków. Te rzeczy pasują lepiej
-
ARTYKUŁ
Myślimy, że jest niezdrowy, a eksperci zachwyceni. Zdobył więcej punktów niż groszek i bataty
-
ARTYKUŁ
W maju robię te placuszki na okrągło. Są puszyste, a sezonowy dodatek podkręca je na maksa
-
ARTYKUŁ
Pij przed snem. Metabolizm ruszy, znikną napady głodu
-
ARTYKUŁ
Gotuję kurczaka i wrzucam do sałatki. Gyros i Cezar w połowie nie są tak pyszne
-
ARTYKUŁ
Zielone, kremowe i pachnie jak w restauracji. Danie tak dobre, że będzie śnić ci się po nocach
-
ARTYKUŁ
Wszyscy dodają jabłko, ja dwa inne dodatki. Polski kawior z patelni smakuje jak marzenie
-
ARTYKUŁ
Miało być puszyste, a wyszedł smętny sucharek? To najczęstszy błąd podczas robienia ciasta
-
ARTYKUŁ
Nie gotuję już szparagów. Wpycham do słoików, a po kilku dniach mam pyszną przekąskę
-
ARTYKUŁ
Posiekałam i zalałam wodą. Tak robię najlepszy nawóz, po którym warzywa rosną jak szalone
-
ARTYKUŁ
Lepszy niż czosnkowy i majonez. Jak zrobić sos ranczerski? Baza może zaskoczyć
-
ARTYKUŁ
Jak zrobić leczo? Polacy zawsze robią źle jedną rzecz. Węgier złapałby się za głowę
-
ARTYKUŁ
Kebab Podolskiego w Polsce otwarty. Ludzie stali w kolejce nawet 8 godzin
-
ARTYKUŁ
Przepis z babcinej kuchni. Co zrobić z ugotowanych ziemniaków? Wrzuć 3 dodatki i usmaż kotlety
-
ARTYKUŁ
Dopiero maj, a grzyby już wysypują się z koszyka. Zajrzyj pod brzozę, a znajdziesz skarb
-
ARTYKUŁ
Tego przepisu na zupę pomidorową nie znasz. Zrób ją po włosku i patrz, jak bliskim cieknie ślinka
-
ARTYKUŁ
Wygląda jak kiełbasa, ale nią nie jest. To podlaski specjał. Wychodzi palce lizać
-
ARTYKUŁ
Polacy kupują zagraniczne, a mają podobne pod nosem. "Kapary" zrobisz z owoców tego drzewa
-
PRZEPIS
- 5,0
- średni
- powyżej godziny
Strawberry trifle
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Śniadaniowa jaglanka z kurkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Szparagi po koreańsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Tapioka z sosem rabarbarowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Ryż, dynia, ziemniaki i wędzona śliwka z ogniska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rumuńska zupa na zakwasie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Roladki z bakłażana ze spaghetti
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka z syropem klonowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka po bretońsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
-
PRZEPIS
- 3,0
- łatwy
- do 30 minut
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Podsmażane na szybko ziemniaki, dobre zawsze i wszędzie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Plińce z pomoćką, czyli placki z sosem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Zupa śliwkowa
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Zupa ziemniaczana z bryndzą
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Żółta musztarda amerykańska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Żółta pasta curry