Przepisy i porady kulinarne
-
ARTYKUŁ
To smakołyk śląskiego miasta, a przepis z lat 40. W sklepach kolejki ustawiają się od rana
-
ARTYKUŁ
Jak sadzić borówkę amerykańską? Zrób to metodą 40:50. Krzaczki obsypią się kulkami, aż miło
-
ARTYKUŁ
Nie wyrzucisz już skórki od banana, gdy dowiesz się, co można z niej zrobić. Nie tylko nawóz
-
ARTYKUŁ
Kotlety schabowe wychodzą chrupiące i soczyste. Mleko zostawiłam w lodówce
-
ARTYKUŁ
Zrób to z ziemniakami zaraz po obraniu. Prosta czynność uchroni je przed ciemnieniem
-
ARTYKUŁ
Sznycle z indyka marynuję tylko tak. Mięso jest tak soczyste, że prawie tryska
-
ARTYKUŁ
Zapomnij o ananasie. Z tym owocem smakuje jeszcze lepiej. Wprost rozpływa się w ustach
-
ARTYKUŁ
Wiosną zawsze robię to ciasto. Pierwsza blacha znika jeszcze tego samego dnia
-
ARTYKUŁ
Teściowa myślała, że to z piekarni. Błagała o sekret, a to tylko trik na mrożony chleb
-
ARTYKUŁ
Urwij kawałek, przyklej i przedłuż życie pomidorów. Nigdy więcej się nie zmarnują
-
ARTYKUŁ
Dodaj do sosu, a zyska idealną konsystencję. Będzie kremowy i pyszny. Bez mąki
-
ARTYKUŁ
Połóż obok kiełbasy i karkówki. Goście zjedzą w pierwszej kolejności
-
ARTYKUŁ
Teściowa powie, że dawno nie jadła nic lepszego. Szparagi w takim wydaniu smakują doskonale
-
ARTYKUŁ
Najlepszy sos do grilla? Oczywiście tzatziki. Błahy błąd zamieni go w paćkę, nie chodzi o jogurt
-
ARTYKUŁ
Te tureckie bułeczki zrobisz ekspresowo. Kwadrans i gotowe. A zapach? Jak z piekarni
-
ARTYKUŁ
Kurczaka grilluj tylko w ten sposób. Chrupiąca skórka, soczyste mięso i zapach jak w knajpie
-
ARTYKUŁ
Ogórki małosolne będą chrupiące i twarde. Zrób je według zasady 3x1
-
ARTYKUŁ
Wspomaga odchudzanie i niweluje wolne rodniki. Tę mąkę możesz jeść na surowo
-
ARTYKUŁ
Dosyp do gleby lub kompostu. Twoje rośliny będą rosły jak na sterydach
-
ARTYKUŁ
Goście już o nią pytają. Na grilla robię sałatkę czosnkową z kalafiorem. Ziemniaczana i grecka to marnota
-
PRZEPIS
- 5,0
- średni
- powyżej godziny
Strawberry trifle
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Śniadaniowa jaglanka z kurkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Szparagi po koreańsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Tapioka z sosem rabarbarowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Ryż, dynia, ziemniaki i wędzona śliwka z ogniska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rumuńska zupa na zakwasie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Roladki z bakłażana ze spaghetti
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka z syropem klonowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka po bretońsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
-
PRZEPIS
- 3,0
- łatwy
- do 30 minut
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Podsmażane na szybko ziemniaki, dobre zawsze i wszędzie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Plińce z pomoćką, czyli placki z sosem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Zupa śliwkowa
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Zupa ziemniaczana z bryndzą
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Żółta musztarda amerykańska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Żółta pasta curry